in

De Nissan GT-R uit Need for Speed Underground bestaat echt

De video’s van Graig Lieberman zijn inmiddels vaste prik op deze site en we hebben de verhalen achter de Supra, Skyline, RX-7, Charger en andere hoofdrolspelers uit de Fast & Furious-films gezien. Nu switcht Graig van Fast & Furious naar Need For Speed, want in opdracht van EA Games verbouwde hij in 2003 een Nissan Skyline R34 GT-R.

Als je vroeger NFS Underground hebt gespeeld dan herken je deze Nissan hoogstwaarschijnlijk wel. De auto behoorde bij het personage Eddie, van de Eastsiders crew. Wat veel mensen niet weten is dat auto in het spel ook daadwerkelijk bestaat.

Om de game te promoten werd Graig Lieberman ingeschakeld om Eddie’s Skyline R34 GT-R tot leven te wekken. De Nissan werd geïmporteerd uit Japan en voorzien van een Bomex-bodykit, Magnaflow uitlaatsysteem, HKS-ophanging en natuurlijk NOS. Het interieur werd geheel geleverd door Sparco en Kenwood zorgde voor het audiosysteem.

De carrosserie werd in een oranje kleur gespoten en voorzien van de in die tijd zo populaire decals. Nadat de Nissan was afgerond stond hij tentoongesteld op diverse evenementen, waaronder SEMA. Uiteindelijk werd de auto tijdens MTV’s TRL weggegeven en sindsdien is de auto meerdere keren van eigenaar gewisseld. Waar de Nissan nu is, is echter onbekend.

Video: De Nissan GT-R uit Need for Speed Underground bestaat echt

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Red Bull RB16 en Max Verstappen voor het eerst in actie

Red Bull RB16 en Max Verstappen voor het eerst in actie

Demolition Derby RC-auto's

Demolition Derby met RC-auto’s is vermakelijk