in

Defenture Vector, de Nederlandse trots binnen Defensie!

Met merken als DAF, Donkervoort, Spyker en nieuwkomers Lightyear en Defenture is Nederland goed vertegenwoordigt in de Automotive-branche. In het programma Werners Garage gaat Werner Budding langs bij laatstgenoemde fabrikant. Zij creëren de Defenture Vector, een mobiliteitsvoertuig gebruikt door de Nederlandse Defensie! 

Defenture is een Nederlands bedrijf gevestigd in Tiel, oprichter Gerard Rond deed veel inspiratie op bij de Dakar Rally. Ook werkte hij in samenwerking met commando’s en specialisten van de Defensie Materieel Organisatie aan de ontwikkelingen van de Vector. Dit resulteerde in een mobiliteitsvoertuig dat in alle soorten omstandigheden zijn werk kan blijven doen. Onder de gepantserde motorkap ligt een 3.2-liter V6-motor, dit blok is goed voor een vermogen van 220 pk en 550 Nm koppel. Door de automatische zestrap-versnellingsbak, 4×4 aandrijving en de 4 wielbesturing is het voertuig makkelijk te besturen, voor de Special Forces (SF) is dit van groot belang wanneer zij op missie zijn.

Het 5 meter lange voertuig wordt grondig getest, dit gebeurt op een groot testterrein in Loon op Zand. Presentator Werner mag de Vector in deze video zelf besturen en kijken of het hem lukt om het testparcours af te leggen.

Video: Defenture Vector, de Nederlandse trots binnen Defensie

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

Nieuwe Aston Martin V12 Vantage gespot

Nieuwe Aston Martin V12 Vantage gespot

Prachtige beelden van de Nürburgring Endurance Series

Prachtige beelden van de Nürburgring Endurance Series