in

Porsche 997 GT2 is van Magnus Walker en SharkWerks

Jay Leno ontvangt in deze video de beroemde Porsche-restaurateur Magnus Walker en tuner Alex Ross van SharkWerks. Magnus richt zich normaal gesproken op het customizen van oude Porsches terwijl Alex nieuwe 911’s sneller maakt, maar toen de heren elkaar ontmoette bij een eerdere aflevering van Jay Leno’s Garage ontstond er een klik en besloten ze een unieke een uniek Porsche 997 GT2 te creëren.

Magnus Walker nam de styling en het interieur voor zijn rekening nam terwijl Alex Ross de motor en de ophanging verbeterde. In tegenstelling tot de andere creaties van Walker is de body Porsche standaard en heeft hij alleen een nieuwe ‘paint job’ gekregen. De 3.6-liter zescilinder boxermotor met twee turbo’s is wel flink aangepakt, het vermogen is gestegen van 530 pk naar 775 pk. Verder heeft Alex een ophanging van RSS geïnstalleerd, het limited slip differentieel vervangen door een aftermarket exemplaar en een lichter vliegwiel en uitlaatsysteem gemonteerd.

Wederom een leuke aflevering van Jay Leno’s Garage met drie echte Porsche-liefhebbers, check it out!

Video: Jay Leno’s Garage – Porsche 997 GT2

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top Gear Season 22 Episode 3

Top Gear Season 22 Episode 3

Is de Porsche 911 GTS de beste 911 voor dagelijks gebruik?

Is de Porsche 911 GTS de beste 911 voor dagelijks gebruik?