in

Deze Ferrari Dino Restomod heeft een F40-motor

We hebben veel Ford Mustang-restomods gezien, een paar BMW’s en flink wat oude Porsche 911’s die voorzien van nieuwe onderdelen. Maar wat je niet vaak ziet zijn gerestaureerde en gemodificeerde Ferrari’s, maar dat is precies wat ons te wachten staat in de nieuwste aflevering van Jay Leno’s Garage.

De bekende verzamelaar David Lee is het brein achter deze Dino Monza 3.6 Evo, hij vond dat de Dino niet genoeg vermogen had en liet er een F40-motor in monteren. De V8-motor is opgeboord van 2,9-liter naar 3,6-liter en dat geeft de Dino Monza 3.6 Evo meer dan 400 pk, of ongeveer drie keer zoveel als standaard.

Naast de andere motor zijn de wielkasten verbreed, de koplampen bedekt en nog een aantal andere subtiele wijzigingen aangebracht. Lee en zijn medewerkers zijn van plan om in totaal 50 Dino’s aan te passen naar de Monza 3.6 Evo specificatie.

Video: Dino Monza 3.6 Evo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Alexander-Rossi's-geweldige-inhaalacties-bij-350-kmh

Alexander Rossi’s geweldige inhaalacties bij 350 km/h

Proton crasht tegen Porsche 911 GT3 RS

Te hard rijdende Proton crasht tegen Porsche 911 GT3 RS