in

Deze Koenig C62 is een straatlegale Le Mans-racer

Toen de FIA ​​de groep C-klasse van tubocharged Le Mans-prototypes voor 1991 ontbond, bleven veel privéteams met vrijwel nieuwe, raceklare Porsche 962-chassis en motoren achter. Drie zeer ondernemende gekken, Dauer, Schuppan en Konig besloten, allemaal afzonderlijk, daar iets aan te doen: ombouwen tot straatauto’s.

Willy Konig en zijn bedrijf, Koenig Specials (ja, de spelling is anders) had al Ferrari’s, Mercedessen en Porsches met enige flair extravagant getuned. De Koenig C62, ‘”deze” Koenig C62, was de allereerste die de openbare weg op mocht. De auto’s van Dauer en Schuppan kwamen later, met een carrosserie en interieurs die een stuk verfijnder waren dan deze C62, die vrijwel onveranderd is ten opzichte van de Jaegermeister-raceauto.

Het chassis en de aandrijflijn zijn origineel van een 962 Porsche raceauto. De 3,4 liter luchtgekoelde Carrera-motor produceert zo’n 800 pk en is goed voor 380 km/h dankzij het lage gewicht van 1000 kg.

De Koenig C62 heeft pneumatische deuren die je beter maar niet op slot kunt doen, ander kom je er bij een crash niet uit en een zwak ventilatie systeem. Ook de standaard 5-versnellingsbak geeft tijdens het rijden wat problemen.

Maar wie zou er nu niet met een Porsche 962 Le Mans-raceauto door Los Angeles willen rond rijden? Matt Farah in ieder geval wel, zijn review zie je hieronder.

Video: Deze Koenig C62 is een straatlegale Le Mans-racer

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Auto komt tussendoor vliegen

Auto komt op hoge snelheid tussendoor vliegen

Zo-maak-je-een-AMG-velg-zelf

Zo maak je van een standaard stalen velg een AMG-velg