in

Deze McLaren F1 Replica heeft een 600 pk viercilinder

Tijdens de Rechberg Hillclimb in Oostenrijk ging alle aandacht uit naar de nieuwe raceauto van Marek Rybnicek, een McLaren F1 GT aangedreven door een 600 pk sterke 4G63 viercilinder turbomotor.

De replica, want dat is het, heeft het chassis van een Norma M20FC-prototype en een door DDR Motorsport geproduceerd silhouette op basis van de McLaren F1 GT. Achterin ligt de 4G63 Mitsubishi-motor met een redline van 9.500 tpm, gekoppeld aan een Sadev sequentiële versnellingsbak met flippers achter het stuur. Net als in het origineel beschikt deze replica over een centrale rijpositie.

Waar een echte McLaren F1 GTR een kleine 1.000 kg op de weegschaal aantikt, blijft de naald van deze replica steken op 750 kg. Goed voor een pk-gewichtsverhouding van 0,8 pk per kg. Dat een replica niet altijd slecht is bewees Marek door de E2-SH Class te winnen in de eerste hillclimb van het Europese kampioenschap.

Foto credit: Filip Zidek

Video: McLaren F1 Replica op Rechberg Hillclimb

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Aston Martin Vantage AMR

Aston Martin Vantage AMR krijgt handgeschakelde 7-bak

Gecrashte Ferrari 488 Spider

Zie hoe een gecrashte Ferrari 488 Spider wordt hersteld