in

Deze McLaren Senna GTR is straatlegaal

De 75 Senna GTR’s die gebouwd zijn door McLaren, waren eigenlijk bedoeld als track toy voor de allerrijksten. Maar deze eigenaar heeft zijn Senna GTR door Lanzante laten ombouwen zodat hij straatlegaal is.

Lanzante is specialist in het straatlegaal maken van raceauto’s, eerder deden ze dat namelijk ook al met de F1 GTR en P1 GTR.  Wat Lanzante exact gedaan heeft om de raceauto straatlegaal te maken weten we niet, maar hij ziet er buitenaards uit in de straten van Londen.

De McLaren Senna GTR heeft een LMP-achtige achtervleugel die is verbonden met de diffuser en de voorbumper bevat extra dive planes met een enorme splitter. Op het circuit zorgt dit voor een enorme hoeveelheid downforce, maar op de openbare weg zal de bestuurder er weinig van merken. Wat hij wel zal merken zijn 825 trappelende paarden in z’n rug, geleverd door een 4.0-liter twin turbo V8-motor.

Hoewel we de auto niet mooi kunnen noemen, is hij wel erg indrukwekkend. En de kleurstelling is prachtig, Volcano Red!

Video: Deze McLaren Senna GTR is straatlegaal

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Op de Rollenbank - Alfa Romeo Giulia 2.0 T

Op de Rollenbank – Alfa Romeo Giulia 2.0 T

Sebastien Loeb's 2008 Citroen C4 WRC

Review van Sebastien Loeb’s 2008 Citroen C4 WRC