in

Dit is de eerste DeLorean commercial in jaren!

Vorige week bereikte ons het nieuws dat Delorean de productie van de DMC-12 gaat hervatten. Vanwege een wet van de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) was het voor Delorean onmogelijk om auto’s te produceren, maar met de invoering van de Low Volume Motor Vehicle Manufacturers Act komt hier verandering in.

Kleine autofabrikanten en bedrijven die minder dan 325 replica’s op jaarbasis produceren hoeven niet meer te voldoen aan de veiligheidseisen waar hedendaagse auto’s aan moeten voldoen. Dat wil niet zeggen dat iedereen nu maar een auto in elkaar kan knutselen, want er worden nog steeds eisen gesteld en de auto’s kunnen worden teruggeroepen door de NHTSA. Daarnaast moeten de modellen voldoen aan hedendaagse uitstootnormen.

De fabriek in Texas heeft zich de afgelopen jaren bezig gehouden met het opknappen van bestaande exemplaren, maar met ingang van januari mag men dus weer nieuwe Delorean DMC-12’s gaan bouwen. CEO Stephen Wynne hoopt in 2017 de eerste ‘nieuwe’ Delorean’s te verkopen voor minder dan 100.000 dollar.

Wil je weten hoe het is om zo’n Delorean te bezitten, bekijk dan eens de video die wij maakten over lezer Tom en zijn Delorean DMC-12. Hieronder zie je de eerste commercial van DeLorean in jaren, “Because there is no time to waste“.

Video: DeLorean commercial

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Frozen Rush 2016

De beste actie van Red Bull Frozen Rush 2016

Ultieme off-road test

Ultieme Off-Road Test: Fiesta WRC Vs Porsche Vs Polaris Vs Ariel vs Bowler