in

Dit is de Glickenhaus 004CS

Scuderia Cameron Glickenhaus is verantwoordelijk voor de bouw van de one-off Ferrari P4/5 en daarna volgden er zelf ontwikkelde raceauto’s als de SCG003C, SCG004C en SCG007 LMH. Nu werkt de Amerikaanse fabrikant aan de 004CS, een raceklare uitvoering die nog nét straatlegaal is.

De 004 Competizione Stradale is een driezits auto waarbij de bestuurder in het midden zit met aan weerszijden passagiersstoelen. Er wordt gebruik gemaakt van een 6.2-liter supercharged V8-motor met 750 pk en 881 Nm koppel. De krachtbron is gekoppeld aan een zeventraps transmissie met flippers achter het stuur.

Het uiterlijk van dit pre-productie exemplaar kenmerkt zich door een in de windtunnel geoptimaliseerde carrosserie. Dat betekent niet per se een mooie auto, maar wel aerodynamisch functioneel. De SCG004CS komt met verstelbare stabilisatorstangen, verstelbare Bilstein dempers, air jacks om de centerlock wielen te verwisselen en net genoeg legale inhoud om een kenteken te bemachtigen.

Tijdens de prestigieuze Villa d’Este-autoshow in Italië werd de Glickenhaus 004CS voor het eerst aan het publiek getoond.

Video: Dit is de Glickenhaus 004CS

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

700 pk Volkswagen Passat Syncro

700 pk Volkswagen Passat Syncro

Novitec Huracan STO

Huracán STO krijgt upgrades van Novitec