in

Zie de Glickenhaus 007 Le Mans Hypercar in actie

De nieuwe Scuderia Cameron Glickenhaus 007 LMH is gefilmd tijdens testwerkzaamheden op het circuit van Monza. Met deze bolide zal het Amerikaanse team het in de toekomst gaan opnemen tegen Toyota, Ferrari en Porsche.

De SCG 007 Le Mans Hypercar wordt aangedreven door een 3,5-liter V8-motor met twee turbochargers. De krachtbron is gebouwd door Pipo Moteurs en voorzien van een innovatieve gasklep die de turbo’s op druk houdt, ongeacht de stand van het gaspedaal. Het vermogen van de achtcilinder is begrensd op 670 pk om te voldoen aan de reglementen van de Hypercar-klasse.

Sommige teams die dit jaar of in de komende jaren aan de serie deelnemen, zullen gebruik maken van gehybridiseerde aandrijflijnen. Toyota maakt gebruik van 3,5-liter Twin Turbo V6 en een hybride systeem op de vooras dat 268 pk levert. Om ervoor te zorgen dat de limiet van 670 pk niet wordt overschreden, vermindert de elektronica van de Toyota GR010 Hybrid het motorvermogen afhankelijk van hoeveel hybride boost er wordt ingezet.

Scuderia Cameron Glickenhaus zal twee auto’s inschrijven voor het nieuwe FIA World Endurance Championship.

Video: Zie de Glickenhaus 007 Le Mans Hypercar in actie

Zie de Glickenhaus 007 Le Mans Hypercar in actie

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *