in

Doug DeMuro neemt een Subaru Impreza 22B onder de loep

De Subaru Impreza 22B is de heilige graal onder de Impreza’s. Met slechts 424 exemplaren is de 22B behoorlijk zeldzaam en daardoor is de prijs van deze gelimiteerde Subaru inmiddels gestegen naar ruim 100.000 euro.

De in 1998 geproduceerde rallyspecial kreeg een 2.2-liter viercilinder boxermotor met ongeveer 300 pk bij bijna 8.000 tpm. Subaru schakelde de hulp in van Bilstein en Brembo om de ophanging en remmen te verbeteren, terwijl de fabrikant de carrosserie onder handen nam. Zo kreeg de Impreza 22B ruim 7 cm extra spoorbreedte en dus een stuk bredere wielkasten. Daarnaast werden ook de voorbumper en motorkap licht gewijzigd.

De Impreza 22B werd ontworpen om de 40e verjaardag van Subaru te vieren, evenals de derde opeenvolgende constructeurstitel voor Subaru in het FIA World Rally Championship. Hoewel er oorspronkelijk geen exemplaren naar Noord-Amerika verscheept werden, zijn er inmiddels een handjevol geïmporteerd. Doug DeMuro heeft er één gevonden zodat hij ons de ‘quirks and features‘ van de Impreza 22B kan tonen.

Video: Subaru Impreza 22B onder de loep

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Prachtige Aventador SVJ op Circuit Zandvoort

Prachtige Aventador SVJ op Circuit Zandvoort

Lamborghini Urus vs Audi RSQ8 vs Bentley Bentayga vs Porsche Cayenne Turbo S

Lamborghini Urus vs Audi RSQ8 vs Bentley Bentayga vs Porsche Cayenne Turbo S