in

DTM 2014 – The Movie

Het Deutsche Tourenwagen-Masters zorgt ieder jaar voor een gave jaarclip dus die kun je hier bekijken.

Verdedigend kampioen Mike Rockenfeller kon dit jaar geen vuist maken tegen Marco Wittmann en zijn BMW M4 DTM. Op de Lausitzring, twee raceweekenden voor het einde van het kampioenschap, werd Wittmann tot kampioen gekroond in slechts zijn tweede DTM seizoen. De jonge Duister begon het seizoen met een overwinning op Hockenheim, waarna hij nog drie overwinningen behaalde op Hungaroring, Red Bull Ring en Nürburgring.

De Zweed en veteraan Mattias Ekström werd tweede in 2014, hij begon het seizoen met een tweede plaats, stond vervolgens nog twee op het podium maar eindigde ook drie keer buiten de punten. Hij sloot het seizoen sterk af met twee overwinningen, in Zandvoort en Hockenheim. Derde werd uittredend kampioen Mike Rockenfeller, hij was niet bij machte om zijn titel te verdedigen en betrad slechts drie keer het podium met tweede plaatsen.

Het Team kampioenschap werd gewonnen door BMW Team RMG, het team van Marco Wittmann en Maxime Martin. Het constructeurskampioenschap ging op de valreep naar Audi, BMW werd tijdens de laatste race in Hockenheim verslagen doordat zij slechts 18 punten behaalde en Audi 70.

Video: DTM 2014 – The Movie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

LaFerrari Drift door de beroemde Parabolica

LaFerrari Drift door de beroemde Parabolica

1969 Porsche 912

1969 Porsche 912