in

DTM 2014 – The Movie

Bij gebrek aan fatsoenlijke highlights hebben we het DTM dit jaar niet echt behandeld op Autostrada.TV, maar het Deutsche Tourenwagen-Masters zorgt wel ieder jaar voor een gave jaarclip dus die kun je hier bekijken.

Verdedigend kampioen Mike Rockenfeller kon dit jaar geen vuist maken tegen Marco Wittmann en zijn BMW M4 DTM. Op de Lausitzring, twee raceweekenden voor het einde van het kampioenschap, werd Wittmann tot kampioen gekroond in slechts zijn tweede DTM seizoen. De jonge Duister begon het seizoen met een overwinning op Hockenheim, waarna hij nog drie overwinningen behaalde op Hungaroring, Red Bull Ring en Nürburgring.

De Zweed en veteraan Mattias Ekström werd tweede in 2014, hij begon het seizoen met een tweede plaats, stond vervolgens nog twee op het podium maar eindigde ook drie keer buiten de punten. Hij sloot het seizoen sterk af met twee overwinningen, in Zandvoort en Hockenheim. Derde werd uittredend kampioen Mike Rockenfeller, hij was niet bij machte om zijn titel te verdedigen en betrad slechts drie keer het podium met tweede plaatsen.

Het Team kampioenschap werd gewonnen door BMW Team RMG, het team van Marco Wittmann en Maxime Martin. Het constructeurskampioenschap ging op de valreep naar Audi, BMW werd tijdens de laatste race in Hockenheim verslagen doordat zij slechts 18 punten behaalde en Audi 70.

Video: DTM 2014 – The Movie

DTM 2014 – The Movie

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *