in

Een exclusieve blik op de McLaren Sabre

Fabrikanten van supercars zijn dol op exclusieve limited editions waar ze de hoofdprijs voor kunnen vragen. Auto’s als de Lamborghini Centenario, Aston Martin Valkyrie, Bugatti Divo en de nieuwe McLaren Sabre. Van laatstgenoemde worden slechts 15 exemplaren gemaakt, allen bestemd voor de Amerikaanse markt en allemaal verkocht.

De Sabre is afkomstig uit de hoed van MSO, Mclaren Special Operations. Als je dacht dat het design van de Senna over de top was, kijk dan maar eens goed naar de Sabre. Mooi kunnen we dit aerodynamisch wonder in ieder geval niet noemen. Snel wel!

Achterin ligt de bekende 4.0-liter twin turbo V8-motor die McLaren ook gebruikt in de 720S, 765LT en Senna. In de Sabre produceert hij echter 836 pk, de krachtigste non-hybride verbrandingsmotor die McLaren ooit heeft geproduceerd. Nul tot honderdzestig kilometer per uur gaat in 5.5 seconden en nul tot tweehonderd in 7.4 seconden. Topsnelheid: 351 km/h!

Afgezien van deze cijfers is er nog veel onduidelijk rondom de McLaren Sabre en dus is het maar goed dat Mr. JWW een exemplaar voor zijn camera kreeg. Samen met de Global Sales Manager van MSO neemt hij deze nieuwe hypercar onder de loep.

Video: Een exclusieve blik op de McLaren Sabre

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Unboxing van een $5 Million Bugatti Divo

Unboxing van een $5 Miljoen kostende Bugatti Divo

Audi R8 Time Attack

Audi R8 1:1 Time Attack is extreem!