in

Ex F1-coureur gooit opgevoerde Australische Pickup over het circuit

De Holden Maloo VXR8 LSA is een Australische Pickup, ook wel ‘Ute’ genoemd, en die is nu te koop in Engeland onder de vlag van Vauxhall. De ‘Ute’ combineert de prestaties en styling van een sportauto met de laadruimte van een pick-up. Je zou misschien denken dat zo’n auto niets te zoeken heeft op het circuit, maar dat verandert zodra je een ex F1-coureur achter het stuur zet.

Tiff Needell is bij het grote publiek bekend van het inmiddels gestopte autoprogramma Fifth Gear, maar van oorsprong is hij coureur met twee Formule 1 races achter zijn naam en een derde plaats tijdens de 24 uur van Le Mans in 1990. Tiff is dus geen gewone journalist, maar de Vauxhall Maloo VXR8 is ook geen gewone auto. Dankzij een supercharged Chevy LSA V8 heeft deze Pickup 540 pk en doordat er nauwelijks gewicht op de achteras rust wil de Holden alleen maar dwars gaan. Tot groot genoegen van Tiff!

Video: Holden Maloo VXR8 LSA

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

730 pk BMW M5 F10 drift door Tbilisi

730 pk sterke BMW M5 F10 Drift door Tbilisi

De nieuwe 2018 Chevrolet Camaro klinkt bruut