in

F1 1994 – Jos Verstappen pakt 3e plaats Belgie

Na zijn derde plaats tijdens de Grand Prix van Hongarije scoorde Jos Verstappen wederom een podiumplaats tijdens de Grand Prix van België op het circuit van Spa-Francorchamps. Vertrokken van plaats zes reed de Nederlander een solide race om vervolgens als vierde de finishlijn te passeren, ondanks dat hij tijdens de warm-up last had van een nukkige versnellingsbak.

De beker voor de derde plaats kreeg Verstappen pas na de podiumceremonie toen teamgenoot Michael Schumacher, de winnaar van de Grand Prix, werd gediskwalificeerd. De rijhoogte van de Benetton bleek te laag en daardoor was de bodemplaat meer versleten dan toegestaan. De diskwalificatie van Schumacher bracht de tweede beker voor Jos Verstappen.

De highlights zijn helaas verwijderd van YouTube, maar de complete race staat nog wel online inclusief interviews achteraf.

Video: Jos Verstappen pakt 3e plaats Belgie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nigel Melker Crash Spa-Francorchamps

Nigel Melker crasht hard op Spa Francorchamps

Jay Leno's Garage - 1931 Duesenberg Model J Town Car

Jay Leno’s Garage – 1931 Duesenberg Model J Town Car