in

Formule 1 2014 – Bahrain Grand Prix Highlights

De 2014 Bahrain Grand Prix was een van de beste races van de afgelopen jaren. Het gevecht om de leiding tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton was natuurlijk het hoogtepunt van de race. Geholpen door de safety car kwam Rosberg pal achter Hamilton te zitten, met nieuwere en zachtere banden. Paddy Lowe waarschuwde beide coureurs dat de auto’s veilig aan de finish gebracht moesten worden maar liet de coureurs verder snoeihard met elkaar vechten, zoals het hoort.

Wat volgde was een van de mooiste F1 battles die we in lange tijd gezien hebben. Twee ronden voor het einde sloeg Hamilton een gaatje van meer dan één seconde, waarmee hij buiten DRS-bereik van Rosberg kwam en de winst naar zich toe kon trekken. In de twaalf resterende ronden na de safety car sloeg het Mercedes AMG F1 team een gat van 24 seconden naar Sergio Perez. Dik 2 seconden per ronden sneller en dan ook nog eens in gevecht zijn, het geeft aan hoe superieur de W05 is.

Best of the rest was dus Sergio Perez in zijn Force India, die daarmee voor het eerst sinds Monza 2012 weer naar het podium mocht. Force India lijkt met Williams, McLaren en Red Bull te strijden om de derde positie. De Martini Williamsen van Massa en Bottas begonnen sterk en leken lang op weg naar een goede klassering, maar moesten na een mindere laatste stint genoegen nemen met de plekken zeven en acht. Ricciardo en Vettel reden wel een sterke laatste stint, de Australië versloeg zijn teamgenoot op de baan en finishte als vierde, terwijl hij als 13e was gestart. De regerend kampioen moest genoegen nemen met de zesde stek.

De Ferrari’s waren pijnlijk langzaam, zo langzaam zelfs (9e en 10e) dat Ferrari president Luca di Montezemolo de Bahrain Grand Prix verliet nog voordat deze afgelopen was. Het geduld van de flamboyante Italiaan is op en deze week werd duidelijk dat Stefano Domenicali is vertrokken als teambaas van Ferrari. Hij wordt vervangen door Marco Mattiacci. Het seizoen is pas drie races oud, maar er is al een hoop gebeurd!

Video: Bahrain Grand Prix Official Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Big Muscle - 1964 Pontiac Catalina Safari

Big Muscle – 1964 Pontiac Catalina Safari

Peugeot’s 2008 DKR is 2015 Dakar Materiaal

Peugeot 2008 DKR gaat naar Dakar 2015