in

F1 Battle – Raikkonen vs Fisichella Suzuka 2005

Suzuka heeft als voormalig laatste race op de kalender een aantal fantastische kampioensraces gehad, maar ook als de wereldtitel niet op het spel stond vonden er legendarische gevechten plaats.

De inhaalmanoeuvre van Fernando Alonso op Michael Schumacher, buitenom in de 130R, staat bij iedere liefhebber in het geheugen gegrift. Maar in diezelfde race deed Kimi Raikkonen nog iets veel mooiers, hij won de race in de laatste ronde nadat hij vanaf plek 17 gestart was.

De race werd in de eerste ronde direct onderbroken door een Safety Car nadat Montoya en Villeneuve bij de chicane met elkaar in aanraking kwamen. Zes ronden later werd de race hervat en begon de McLaren-coureur zich een weg naar voren te werken. Destijds mocht er nog getankt worden en dus kon Kimi met een afwijkende strategie plekken goed maken.

Fisichella greep halverwege de race de leiding, voor Button, Webber, Schumacher, Alonso en Raikkonen. Nadat Alonso zijn formidabele inhaalactie plaatste op Schumacher maakte de Spanjaard een pitstop, Schumacher en Raikkonen reden door omdat ze meer brandstof aan boord hadden. Na een aantal pogingen wist de Fin buitenom in de eerste bocht der Schumi te passeren en op jacht te gaan naar Button en Webber.

De BAR-Honda en Williams coureur moesten twee ronden eerder naar de pits om de dorst van de V10 te stillen dan Raikkonen, dankzij twee razendsnelle ronden kwam hij na zijn pitstop weer voor het duo de baan op. De voorsprong van Fisichella was van 20 seconden teruggelopen naar 9 seconden, Raikkonen wist wat hem te doen stond. Met een seconde per ronde liep hij in op de Renault, vastbesloten om bij de eerste de beste mogelijkheid de Italiaan te passeren. Hoe dat in zijn werk ging zie je de video hieronder.

Meer van onze rubriek F1 Battle zie je op deze pagina.