in

F1 Battle – Schumacher vs Montoya Brazilië 2001

Deze F1 Battle is er een die omcirkeld staat in de geschiedenisboeken, omdat rookie Juan Pablo Montoya in pas zijn derde race brutaal de leiding afpakte van op dat moment drievoudig wereldkampioen Michael Schumacher.

De safety car werd direct na de start ingezet omdat McLaren-coureur Mika Häkkinen op de startgrid was blijven staan. Toen de safety car binnenkwam, wachtte Montoya geen moment om binnendoor te duiken bij Michael Schumacher. De Colombiaan dwong de Ferrari-coureur naar de buitenzijde van de baan en nam de koppositie over.

Schumacher kon in eerste instantie het tempo van de Williams-BMW goed volgen en bleef binnen 1 seconde van Montoya. Tegenwoordig zou de achtervleugel dan openklappen voor een simpele inhaalactie met DRS, maar niet in 2001. Schumacher moest trappen voor wat hij waard was.

Later in de race begon het te regenen en vergrootte Montoya zijn voorsprong naar Michael Schumacher. Alles wees erop dat de Williams-coureur zijn eerste overwinning zou behalen op het circuit van Interlagos. Maar in de 39e ronde klapte Jos Verstappen achterop, die op dat moment op één ronde achterstand werd gezet door Montoya. Het betekende het einde van de race voor JPM en uiteindelijk ging David Coulthard met de zege aan de haal.

Voor Montoya zal deze Grand Prix misschien een bittere nasmaak hebben, maar liefhebbers van de sport zullen altijd ‘die inhaalactie’ herinneren.

Video: F1 Battle – Schumacher vs Montoya Brazilië 2001

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nissan-GTR-Total-Car-Concept

Zie wat een 1.400 pk Nissan GT-R kan op de Autobahn

Crashtest Fiat Ducato Camper

Frontale crashtest met oude Fiat Ducato Camper is heftig