in

Ferrari 458 Challenge Evo & 458 Speciale on track

De Ferrari 458 Speciale staat het dichtst bij de 458 Challenge Evo van alle modellen, met als grootste verschil dat je met de een op de openbare weg kunt rijden en met de ander alleen op het circuit. Auto Express vroeg zich af hoe dicht de 458 Speciale bij de 458 Challenge Evo in de buurt komt qua rondetijden? Om dat uit te zoeken reed Auto Express beide auto’s na elkaar op Ferrari’s eigen Fiorano-circuit.

Beide auto’s worden aangedreven door een atmosferische 4.5-liter V8-motor, maar waar de Speciale 605 pk heeft moet de racer het doen met 570 pk uit het standaard motorblok. Daar staat tegenover dat de 458 Challenge Evo lichter is dan de Speciale en een aerodynamische pakket heeft speciaal ontwikkeld voor het circuit. De downforce die de raceauto genereert is een stuk hoger waardoor hij harder door de bochten kan, tel daarbij op de verbeterde ophanging en slicks en je kunt je voorstellen dat de racer de snelste is van de twee op het circuit.

De grote vraag is alleen, hoeveel sneller is de Challenge Evo? Je moet de video hieronder kijken om daarachter te komen.

Video: Ferrari 458 Challenge Evo & 458 Speciale on track

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Een dragstrip met een bocht erin moet wel slecht aflopen

Een dragstrip met een bocht erin moet wel slecht aflopen

Formule 1 2014 - Italian Grand Prix Highlights

Formule 1 2014 – Italian Grand Prix Highlights