in

Ferrari 488 Pista naar 342 km/h op landingsbaan

Het is weer tijd voor een nieuwe topsnelheid-video van Johnny Bohmer Proving Grounds, die de voormalige Space Shuttle-landingsbaan in Florida gebruikt om allerlei soorten machines op hun staart te trappen. Eerder zagen we al een Lamborghini Aventador SVJ, een Dodge Demon, Bugatti Chiron en de Ford GT op de 2,7 mijl lange landingsbaan en nu is het tijd om te genieten van de Ferrari 488 Pista.

Achterin de Ferrari ligt een 3,9-liter V8 met dubbele turbocharger die 720 pk produceert. Volgens de mensen van Maranello kan de Pista hiermee een topsnelheid behalen van 340 km/h. Zoals de titel al verraad wist deze 488 Pista er nog eens 2 km/h bij te smokkelen. Die snelheid werd overigens ruim voor het einde van de landingsbaan behaald, we zien de Ferrari zeker tien seconden op 212 mph/ (342 km/h) blijven steken.

Het lijkt erop dat de Ferrari 488 Pista wel sneller zou kunnen, maar dat de begrenzer dit tegenhoudt. Aan de andere kant moeten we ook niet vergeten dat luchtweerstand een serieuze rol gaat spelen bij dit soort snelheden.

Video: Ferrari 488 Pista naar 342 km/h op landingsbaan

 

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Kaege Retro Porsche 993

Kaege Retro Porsche 993

850 pk NASCAR Legend op Leadfoot Hillclimb

850 pk sterke Chevrolet op Leadfoot Hillclimb