in

Ferrari 488 Spider Review

Chris Harris had een dagje in de zon nodig en dus was de keuze snel gemaakt toen Ferrari vroeg of hij in Italië de nieuwe Ferrari 488 Spider wilde testen.

Een standaardvraag bij het testen van een cabriolet is: Hoeveel effect heeft het verwijderen van het dak op de wegligging? Volgens Chris was de 458 Spider een stuk minder stijf dan de coupé-versie, maar idealiter wil je natuurlijk dat een cabriolet dezelfde stijfheid heeft als een coupé. Want laten we eerlijk zijn, een auto waarvan het dak open kan met behoud van snelheid en wegligging is de perfecte combinatie.

McLaren heeft dit bijzonder goed voor elkaar met de 650S, maar dat komt doordat het Britse merk gebruik maakt van een koolstofvezel monocoque. De Ferrari 488 Spider heeft dit niet, hebben de Italianen het toch voor elkaar gekregen om de stijfheid te behouden? Check de review van Chris Harris voor zijn antwoord.

Video: Ferrari 488 Spider Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Renault Twingo

Deze Renault Twingo is sneller dan de meeste sportauto’s op de Ring

toeter op remlicht

Toeter op het rempedaal aansluiten blijft grappig