in

Ferrari Daytona SP3 gespot bij Salon Privé in Londen

De Ferrari Daytona SP3 is het derde model in de uiterst exclusieve serie Icona-modellen. De Ferrari Monza SP1 en SP2 waren Barchetta-modellen zonder een dak, maar in de Daytona SP3 zit de bestuurder gewoon droog als het regent. Wel zo prettig als je 3 miljoen euro betaald hebt.

Onderhuids is de Daytona SP3 een LaFerrari, zowel het chassis als de aandrijflijn zijn gebruikt voor deze gelimiteerde Ferrari. De 6,5-liter-V12-motor is wel wat aangepakt en produceert nu 840 pk en 697 Nm koppel met een redline van 9.500 toeren per minuut. Het KERS is achterwege gelaten en mede daardoor is het gewicht gedaald tot 1.480 kilo. Nul tot honderd kilometer per uur gaat in 2.5 seconden en van 0 naar 200 gaat in 7,4 seconden.

De carrosserie is compleet opnieuw vormgegeven en refereert aan de sport prototypen als de 330 P4, de 312 P, 512 S en de 350 CanAM. Opvallend zijn vooral de sleuven die overal terug te vinden zijn in het ontwerp en de bolle wielkasten. De panoramische voorruit biedt veel zicht voor de bestuurder, die op een niet verstelbare stoel zit. Om de juiste zitpositie te vinden zijn het stuur en de pedalen wél verstelbaar.

In totaal worden er 599 exemplaren van de Ferrari Daytona SP3 gebouw. Allemaal verkocht aan trouwe klanten met een uitgebreide Ferrari-collectie. In deze video zien we de SP3 arriveren in Londen voor de Salon Privé Autoshow waar hij tentoongesteld wordt.

Video: Ferrari Daytona SP3 gespot bij Salon Privé in London

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mammoth 1200 6x6

Hennessey bouwt 1200 pk sterke Mammoth 6×6!

Audi RS3 Topsnelheid

Nieuwe Audi RS3 Sportback topt bij 288 km/h