in

Ferrari Daytona SP3 gespot bij Salon Privé in Londen

De Ferrari Daytona SP3 is het derde model in de uiterst exclusieve serie Icona-modellen. De Ferrari Monza SP1 en SP2 waren Barchetta-modellen zonder een dak, maar in de Daytona SP3 zit de bestuurder gewoon droog als het regent. Wel zo prettig als je 3 miljoen euro betaald hebt.

Onderhuids is de Daytona SP3 een LaFerrari, zowel het chassis als de aandrijflijn zijn gebruikt voor deze gelimiteerde Ferrari. De 6,5-liter-V12-motor is wel wat aangepakt en produceert nu 840 pk en 697 Nm koppel met een redline van 9.500 toeren per minuut. Het KERS is achterwege gelaten en mede daardoor is het gewicht gedaald tot 1.480 kilo. Nul tot honderd kilometer per uur gaat in 2.5 seconden en van 0 naar 200 gaat in 7,4 seconden.

De carrosserie is compleet opnieuw vormgegeven en refereert aan de sport prototypen als de 330 P4, de 312 P, 512 S en de 350 CanAM. Opvallend zijn vooral de sleuven die overal terug te vinden zijn in het ontwerp en de bolle wielkasten. De panoramische voorruit biedt veel zicht voor de bestuurder, die op een niet verstelbare stoel zit. Om de juiste zitpositie te vinden zijn het stuur en de pedalen wél verstelbaar.

In totaal worden er 599 exemplaren van de Ferrari Daytona SP3 gebouw. Allemaal verkocht aan trouwe klanten met een uitgebreide Ferrari-collectie. In deze video zien we de SP3 arriveren in Londen voor de Salon Privé Autoshow waar hij tentoongesteld wordt.

Video: Ferrari Daytona SP3 gespot bij Salon Privé in London

Ferrari Daytona SP3 gespot bij Salon Privé in Londen

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *