in

Ferrart F12 TDF getest door Sjoerd van Stokkum

Na de video van vorige week, waarin Sjoerd los ging met een 458 Speciale in een lege hal en op pad ging met een 599 GTO, is het nu de beurt aan de volgende Ferrari: de F12TDF.

De Ferrari F12tdf is meer georiënteerd op het circuit, hij is dan ook lichter, krachtiger en sneller dan de F12 Berlinetta. Het vermogen van de 6.3-liter atmosferische V12-motor werd opgevoerd naar 780 pk, er werd 110 kg aan gewicht bespaard en de transmissie schakelt 30% sneller op en terugschakelen gaat zelfs 60% sneller.

Ook de aerodynamica werd gewijzigd om meer downforce te creëren en Ferrari gaf de GT achterwielsturing om de stabiliteit in snelle bochten te verbeteren. In Maranello werd de productie gelimiteerd tot 799 exemplaren, en Sjoerd van Stokkum test er één!

Het is weer een toffe video met af en toe heerlijke flyby’s en het gejank van die twaalfcilinder, al zouden we graag 4K zien!. Meer video’s van de Ferrari F12TDF zie je hier.

Video: Ferrart F12 TDF getest door Sjoerd van Stokkum

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Volkswagen Golf R Mk8

Ook de Volkswagen Golf R Mk8 is gespot

Achtervolging Mercedes-bestuurder op de A27

Achtervolging Mercedes-bestuurder op de A27