in

FIA WEC 2015 – Audi verslaat Porsche ook op Spa

Na de zes uur van Silverstone stond dit weekend de tweede race van het FIA World Endurance Championship op het programma, de zes uur van Spa-Francorchamps. De laatste voorbereiding op de 24 uur van Le Mans volgende maand.

We zagen onlangs nog dat Audi een nieuwe ‘low drag’ body kit testte op Monza maar toch was Porsche wederom de snelste in de kwalificatie. De 919 Hybrid eistte de eerste drie startplekken op voor twee Audi’s en twee Toyota’s. De Porsches hebben dus de snelheid, maar nog niet de betrouwbaarheid want de nummer 17 werd wederom getroffen door technische problemen. Daarnaast maakten enkele Porsche-coureurs in de openingsfase cruciale fouten. Nick Tandy raakte met zijn LMP1-Porsche de Porsche 911 RSR van Kevin Estre en liep daarbij veel schade op. Brendon Hartley verremde zich bij de busstop-chicane, sneed deze af en kreeg vervolgens een stop-en-go van 15 seconden.

De strijd om de zege ging uiteindelijk tussen de #7 Audi en de #18 Porsche, in de laatste twee uur werd er geregeld van positie gewisseld en gaf men een mooie show weg aan het publiek. Uiteindelijk gaf de laatste pitstop de doorslag, de Audi kon langer doorrijden en was sneller dan de volgetankte Porsche die niet van banden had gewisseld. Toen Tréluyer de pits in dook kreeg ook hij alleen extra brandstof, op twee stints oude banden reed hij weer de baan op en controleerde het gat naar de Porsche.

Tréluyer, Fässler en Lotterer wonnen zo de hun tweede race met een voorsprong van 13 seconden. Jani, Dumas en Lieb werden tweede gevolgd door teamgenoten Bernhard, Webber en Hartley. De tweede Audi werd vierde op twee ronden achterstand, Toyota kwam nergens in het spel voor en werd vijfde en achtste.

Video: Fia WEC Spa-Francorchamps Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Honda Integra Turbo verslaat 1.000 pk GT-R

Honda Integra Turbo verslaat 1.000 pk GT-R

Big Muscle - 43 jaar oude Ford Pick-up kickt ass

Big Muscle – 43 jaar oude Ford Pick-up schopt kont