in

Fifth Gear test Ariel Atom 3.5R vs Caterham 620R

Jason Plato en Karun Chandhok gaan head 2 head in een duel op Rockingham Motor Speedway met de Ariel Atom 3.5R en de Caterham 620R. Het doel is om te bepalen welke ‘stripped-down sports car’ het beste is in een race over twee ronden.

Beide modellen zijn al een aantal jaar op de markt en van de Ariel Atom is recentelijk zelfs een nieuw versie verschenen. De Atom 3.5R is echter meer gericht op circuitgebruik dan de standaardversie, met een voor- en achtervleugel en een 355 pk sterke 1,998cc supercharged Honda-motor. Het gewicht is natuurlijk extreem laag, slechts 550 kg weegt de Ariel.

De Caterham 620R heeft voorin een supercharged 2.0-liter Ford Duratec met 315 pk, iets minder vermogen dan de Ariel maar de Caterham weegt een kleine 50 kg minder. De 620R heeft geen aerodynamica en het is op zijn zachts gezegd hard werken in de Caterham.

Dit item is afkomstig uit het 27e seizoen van Fifth Gear en de coureurs maken er een mooi duel van, maar uiteindelijk is er een overduidelijke winnaar.

Video: Ariel Atom 3.5R vs Caterham 620R

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Vrachtwagenchauffeur ziet en hoort trein niet aankomen

Vrachtwagenchauffeur ziet en hoort trein niet aankomen

Monsterlijke Supra meet 1687 WHP op de rollenbank

Monsterlijke Supra meet 1687 WHP op de rollenbank