in

F1 2012 – Grosjean geschorst vanwege crash Spa-Francorchamps

Romain Grosjean zal de komende Grand Prix op Monza vanaf de zijlijn moeten toekijken. De Lotus F1-coureur werd door de FIA aangewezen als veroorzaker van de heftige startcrash tijdens de Grand Prix van België.

Er was nogal wat commotie tijdens de start, de remmen van Kamui Kobayashi stonden in brand en Pastor Maldonado maakte een enorme valse start. Toen het gehele veld vervolgens op La Source afstormde sneed Romain Grosjean van links naar rechts en drukte daarbij Lewis Hamilton het gras op, Hamilton kon geen kant op en dus was contact tussen beide auto’s onvermijdelijk. De crash nam Hamilton, Grosjean, Alonso, Perez en Kobayashi uit de race.

Ik maakte een fout en verkeek me op het gat met Lewis Hamilton. Ik was er zeker van dat ik voor hem was. Het spijt me heel erg en ik ben ontzettend opgelucht dat niemand gewond is geraakt. Toch moet ik zeggen dat het een erg moeilijke beslissing is om te horen.” Naast één race schorsing krijgt hij ook een boete van  €50.000 opgelegd.

Video: F1 2012 – Grosjean crash Spa-Francorchamps

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

2 Reacties

Laat een reactie achter
  1. Romain Grosjean is echt een viezerik hij wist dat lewis hamilton daar zat. want hamilton kom nergens meer naartoe. als hij remde kreeg je dit , als hij verder over het gras ging had de F1 geen grip om goed af te remmen en knalde hij volop de andere wagens die in de 1e bocht zaten.

    maar voor de rest was het een mooie wedstrijd! button heeft zijn werkgedaan. vettel is heel goed naar voren gekomen (vooral in de laatste bochten deed hij een kleine dreigement met zijn f1, hij stuurde naar links en bleef heel effekes zo om diegene die hij wilde inhalen naar buiten te drukken.)
    en kimi? ik weet niet wat er aan de hand is maar volgens mij is die met de 3e plaats nog niet blij.

Reageer op deze video

Jay Leno's Garage - 1931 Duesenberg Model J Town Car

Jay Leno’s Garage – 1931 Duesenberg Model J Town Car

Tuned - RennTech Mercedes CLS63 AMG

Tuned – RennTech Mercedes CLS63 AMG