in

Formule 1 2013 – Korean Grand Prix Highlights

De strijd om de koppositie was in Korea slaapverwekkend, Vettel reed zijn rondjes en domineerde de Grand Prix zoals we hem iedere race hebben zien domineren sinds de zomerstop. Na de vorige race in Singapore kwam er storm aan geruchten op gang over mogelijk tractioncontrol, een verborgen systeem met KERS en de ophanging en illegale engine mapping, het hoort erbij als je Formule 1 domineert.

Achter Sebastian Vettel ontstond een prachtige race, gevechten tussen de Lotus coureurs Raikkonen en Grosjean, Nico Hulkenberg die een hele rij aan wereldkampioenen achter zich hield dankzij de geweldige tractie van de Sauber en een safety car wegens wederom een geklapte Pirelli band. De meest bizarre situatie ontstond toen Adrian Suttil zich verremde bij de herstart en zijn Force India in de flank van Mark Webber’s Red Bull parkeerde. De RB9 van Webber vloog in brand en vervolgens besloot een groep met brandweermannen het circuit op te rijden, nog voordat de stewards hadden ingegrepen. De situatie zorgde voor verontwaardigde reacties en de FIA eiste een rapport van de organisatie.

Het maakte voor Vettel allemaal niets uit, hij won de Grand Prix van Korea voor Raikkonen en Grosjean. De officiële highlights vind je zoals gewoonlijk hieronder.

Video: Korean Grand Prix Highlights

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nissan Patrol met R33 Skyline motor

Nissan Patrol met R33 Skyline motor klinkt fantastisch

Alfa Romeo 4C Nurburgring Lap

Alfa Romeo 4C Nurburgring Lap