in

Formule 1 2013 – Singapore Grand Prix Highlights en Geruchten

Speelt het team van Red Bull vals? Dat was de grote vraag na het dominante optreden van Sebastian Vettel tijdens de Singapore Grand Prix. De Duitser was in de openingsfase meer dan twee seconden per ronde sneller dan de concurrentie, Vettel sloeg een gat bij de start en spaarde daarna zijn materiaal.

Nadat Ricciardo zijn Torro Rosso in de muur parkeerde kwam de safetycar de baan op, Vettel, Rosberg en Hamilton bleven buiten omdat zij net een pitstop gemaakt hadden. Na de herstart reed de kop van het veld op nieuwe of vergelijkbare banden, zonder enig probleem liep Vettel wederom meer dan twee seconden per ronde uit, om vervolgens veilig zijn stop te maken en de race comfortabel te winnen.

Na de Singapore Grand Prix waren alle coureurs, teams en journalisten onder de indruk van de prestatie van de jonge Duitser. Maar al snel begon de geruchtenmachine op volle toeren te draaien, Vettel is snel maar niet zomaar dik 2 seconden per ronden sneller dan de rest van het veld. Red Bull Racing moet iets gevonden hebben wat de rest van de top teams niet heeft, de rest van de top teams (Lotus, Ferrari, Mercedes) zitten namelijk dicht bij elkaar.

Hamilton vertelde onlangs: “If you look at the onboards, [Vettel] is on the power at least 20 metres before everyone else, which is a huge advantage..But the last time I was able to put the pedal down that quickly was in 2007 when we had traction control.” Alonso zei na de Singapore Grand Prix: “If you go to the winter tests in Barcelona, in the corners the Red Bull had a different sound. So they are using something different compared to the other teams but it’s something that is completely okay.”

Als er iets illegaals zit op de auto van Vettel dan zou de FIA het moeten vinden, tenzij het enorm goed verstopt zit óf gewoon legaal is. In dit artikel op Jalopnik wordt er gesproken over de mogelijke invloed van KERS op de tractie en daarbij verwijzend naar het feit dat de RB9 extreem veel vraagt van de alternators. In het verleden heeft Red Bull hier veel problemen mee gehad.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Korea vertelde Vettel aan de pers over een systeem: ‘We were playing around quite a lot with it in practice, but the first time it worked was in the race,’ said Vettel. ‘I was quite confident other people would never figure out how we did it. ‘We are pretty proud of the system we have because other people will never figure out how we’ve done it.’

Het kan een grapje zijn, het kan waarheid zijn. Het zorgt in ieder geval voor wat sensatie want daar ontbreekt het in het kampioenschap nogal aan. Jullie gedachten over de Singapore Grand Prix horen we graag!

Video – Singapore Grand Prix Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Drag Racer Verliest Stuurtje Bij 210

Dragracer verliest stuurtje bij 210

Politie Porsche 911 Getest

Politie Porsche 911 Getest