in

Formule 1 2015 – China Grand Prix Highlights

‘Overtaking is an art’, dat was de slogan die de Jos Verstappen fanclub vroeger op een spandoek langs de baan hing. Dezelfde spreuk lijkt ook op te gaan voor zoon Max, want de Nederlander reed een ijzersterke race met schitterende inhaalacties.

Zoals we jullie eerder al lieten zien waren diverse journalisten en oud-coureurs diep onder de indruk van het optreden van Max Verstappen. Lovende woorden als “de nieuwe Senna” en “voor zijn twintigste bij een topteam” kwamen uit de monden van de Britse pers. De Toro Rosso-coureur liet inderdaad prachtige dingen zien, hij moest de race als dertiende beginnen maar had in de eerste ronde al twee posities goed gemaakt. Hierna passeerde hij Marcus Ericsson en Felipe Nasr in de hairpin met bliksemsnelle inhaalacties. De 17-jarige Limburger stevende af op een achtste plaats totdat de Renault-motor een paar ronden voor de finish de geest gaf.

De Toro Rosso stond voor de pitmuur en omdat de auto niet veilig opgeruimd kon worden kwam de safety car naar buiten. Hierdoor finishte de race onder geel en kwam de overwinning van Hamilton niet meer in gevaar, al was dat toch al niet het geval. Rosberg werd tweede en Vettel eindigde als derde, gevolgd door Raikkonen, Massa, Bottas, Grosjean, Nasr, Ricciardo en Ericsson.

Video: China Grand Prix Highlights

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Petrolicious - Aston Martin V8 Series 3

Petrolicious – Aston Martin V8 Series 3

Tuned - BMW 1-Serie V8

Tuned – BMW 1-Serie V8