in

Formule 1 2015 – Singapore Grand Prix Highlights

De Grand Prix van Singapore was de dertiende race van het seizoen en voor het eerst sinds heugenis stond er geen Mercedes AMG op de eerste startrij en het podium.

Lewis Hamilton en Nico Rosberg kregen de Pirelli banden niet werkend op het Marina Bay Circuit, de nummers een en twee in het kampioenschap kwamen 1.5 seconden te kort in de kwalificatie en klokte een vijfde en zesde tijd. Sebastian Vettel stond op eenzame hoogte en was maar liefst zes tienden los van Ricciardo en acht tienden sneller dan teamgenoot Raikkonen.

Zoals wel vaker dit seizoen waren de gevechten achterin het veld te vinden en wederom speelde Max Verstappen een hoofdrol in deze gevechten. Eerder blikte we al terug op zijn weekend en die video’s kun je hier bekijken. De twee uur durende race moest tweemaal geneutraliseerd worden, eenmaal vanwege een botsing tussen Massa en Hülkenberg en eenmaal omdat er een man op het circuit liep.

De achtste Grand Prix van Singapore werd gewonnen door Vettel voor Ricciardo en Raikkonen. Lewis Hamilton viel uit met een defect gaspedaal en dus kon Rosberg weer wat punten terugpakken na zijn uitvalbeurt in Monza. Verstappen werd achtste na een prachtige inhaalrace, beide McLaren’s leken ook punten te gaan scoren maar zowel Fernando Alonso als Jenson Button moesten de wagen met versnellingsbakproblemen in de pits parkeren.

Hieronder zie je de officiële highlights van de 2015 Singapore Grand Prix.

Video: Formule 1 2015 – Singapore Grand Prix

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Formule 3000 hillclimb

Reynard F3000 voluit over Italiaanse bergpassen

24 uur van Nürburgring

Dit is waarom de 24 uur van Nürburgring zo bijzonder is