in

Formule 1 2016 – Barcelona Testweek 2 Dag 1 Highlights

De tweede testweek in Barcelona ging gisteren van start en de verwachting is dat deze week de rondetijden flink naar beneden zullen gaan. De meeste teams reden wederom lange runs op medium compound banden, maar zo af en toe werd er een setje softs gemonteerd om te kijken waar de 2016 bolide toe in staat was.

Zo kreeg Nico Rosberg voor het eerst een setje softs onder zijn Mercedes W07 en reed daarmee direct de snelste tijd van de dag, 1:23.022. Hiermee was de Duitser twee tienden langzamer dan de allersnelste tijd van vorige week, neergezet door Vettel in de Ferrari SF16-T. Let wel, Vettel reed op ultrasofs die twee compounds zachter zijn dan de softs waar Rosberg op reed.

Valteri Bottas klokte de tweede tijd op Barcelona met een tijd van 1:23.229, neergezet op ultrasofts. Hiermee was hij 1.5 seconden sneller dan Fernando Alonso op softs in de McLaren, die de dag als derde afsloot. Max Verstappen eindigde als zevende maar reed wel het meeste rondjes op Circuit de Catalunya-Barcelona, 144 stuks maar liefst! Hij reed vrijwel heel de dag op medium banden en had alleen het laatste uur de beschikking over softs onder de STR11.

Zoals gewoonlijk vind je hieronder highlights van de testdag en interviews met de hoofdpersonen.

Video: Barcelona testweek 2 highlights

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Abarth 124 Spider

Abarth 124 Spider is een roadster voor de liefhebber

It's all about time

Autosport; It’s all about time