in

Formule 1 2016 – German Grand Prix Highlights

Lewis Hamilton heeft alle races in de maand juli gewonnen! Oostenrijk, Groot-Brittannië, Hongarije en Duitsland vielen allemaal ten prooi aan de regerend wereldkampioen. Onbedreigd reed hij naar zijn zesde zege van het seizoen en zag zijn voorsprong in het kampioenschap groeien tot 19 punten dankzij de vierde plaats van zijn teamgenoot.

Rosberg vertrok wederom van pole position, maar kwam slecht van zijn plek en zag Hamilton, Ricciardo en Verstappen voorbij vliegen. Na de eerste serie pitstops ging Rosberg over tot de aanval en zette bij de Spitzkehre zijn Mercedes naast de Red Bull van Verstappen. De Duitser drukte hierbij de Nederlander van de baan en voor deze actie kreeg hij vijf strafseconden. De analyse van deze actie hebben jullie als het goed is hier al gezien.

Door de tijdstraf van Rosberg waren beide Red Bull-coureurs verzekerd van een podium, Ricciardo finishte als tweede en Verstappen als derde. Beide Ferrari-coureurs eindigden kleurloos als vijfde en zesde, op ruim 30 seconden van de winnaar. Ferrari verliest hiermee haar tweede plek in het constructeurskampioenschap aan Red Bull en zal alle zeilen bij moeten zetten om het gevecht met de ‘stieren’ te winnen.

Video: Formule 1 2016 – German Grand Prix Highlights

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

24 uur Spa-Francorchamps 2016 Highlights

24H Spa-Francorchamps 2016 Highlights

Britse Automobilist heeft ruzie met een eigenwijze duif

Britse automobilist heeft ruzie met een eigenwijze duif