in

Formule 1 2016 – British Grand Prix Highlights

Voor de derde keer op rij en voor de vierde keer in zijn carrière heeft Lewis Hamilton de Britse Grand Prix gewonnen. In een half natte, half droge race stond er geen maat op de regerend wereldkampioen die van start tot finish aan de leiding ging.

Max Verstappen eindigde als tweede nadat Rosberg 10 seconden tijdstraf kreeg voor instructies die Mercedes aan hem verstrekte in verband met een versnellingsbakprobleem. Daniel Ricciardo eindigde als vierde en Kimi Raikkonen kwam op ruim 1 minuut achterstand van Hamilton als vijfde over de finishstreep. Ferrari had een lastig weekend want Vettel wist ten op zicht van zijn startpositie maar twee plekken te winnen en eindigde teleurstellend als negende.

Rosberg leidt het kampioenschap maar zijn voorsprong is van 43 punten geslonken naar slechts 1 punt. Max Verstappen is ook bezig met een stevige opmars in het klassement, hij staat nog maar 10 punten achter op Ricciardo en nog maar 16 punten achter op de derde plaats van Kimi Raikkonen.

Wil je de highlights van de Britse Grand Prix nog even op je gemak bekijken, dat kan met onderstaande samenvatting van Sky Sports. De interviews met Verstappen hebben we ook voor je.

Video: British Grand Prix Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 718 Cayman S Review

Porsche 718 Cayman S Review

Per4mance Industries AMG GT-S GT4

Per4mance Industries geeft AMG GT S 728 pk!