in

Formule 1 2016 – British Grand Prix Highlights

Voor de derde keer op rij en voor de vierde keer in zijn carrière heeft Lewis Hamilton de Britse Grand Prix gewonnen. In een half natte, half droge race stond er geen maat op de regerend wereldkampioen die van start tot finish aan de leiding ging.

Max Verstappen eindigde als tweede nadat Rosberg 10 seconden tijdstraf kreeg voor instructies die Mercedes aan hem verstrekte in verband met een versnellingsbakprobleem. Daniel Ricciardo eindigde als vierde en Kimi Raikkonen kwam op ruim 1 minuut achterstand van Hamilton als vijfde over de finishstreep. Ferrari had een lastig weekend want Vettel wist ten op zicht van zijn startpositie maar twee plekken te winnen en eindigde teleurstellend als negende.

Rosberg leidt het kampioenschap maar zijn voorsprong is van 43 punten geslonken naar slechts 1 punt. Max Verstappen is ook bezig met een stevige opmars in het klassement, hij staat nog maar 10 punten achter op Ricciardo en nog maar 16 punten achter op de derde plaats van Kimi Raikkonen.

Wil je de highlights van de Britse Grand Prix nog even op je gemak bekijken, dat kan met onderstaande samenvatting van Sky Sports. De interviews met Verstappen hebben we ook voor je.

Video: British Grand Prix Highlights

Formule 1 2016 – British Grand Prix Highlights

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.