in

Formule 1 2016 – Malaysian Grand Prix Highlights

Voor degene die vanochtend de Grand Prix van Maleisië niet gezien hebben, hier de samenvatting van de race!

Het was een prachtige race voor fans van de sport, want voor het eerst sinds Barcelona stond er eens geen Mercedes-coureur op het hoogste treetje van het podium. Daniel Ricciardo profiteerde van de geplofte motor van Mercedes-coureur Lewis Hamilton en wist Max Verstappen achter zich houden.

In de allereerste bocht vond de eerste beslissende slag van de race al plaats, Sebastian Vettel dook te hard de bocht in ramde Nico Rosberg op zijn achterwiel. De Ferrari-coureur moest zijn race staken en Rosberg viel terug tot de zeventiende positie. Vanaf dat moment lagen de Red Bull’s tweede en derde en Verstappen besloot voor een andere strategie te gaan om zo Hamilton en Ricciardo onder druk te zetten. Dit lukte en niet veel later ging Max het gevecht aan met zijn teamgenoot, maar de Australiër wist de Nederlander achter zich te houden en zo in feite de race te winnen.

Dat Ricciardo de race won kwam natuurlijk doordat Hamilton uitviel met een geplofte motor, de Brit had anders de race vrijwel zeker gewonnen. Maar ook dat hoort bij racen en Ricciardo zag het als goedmaker voor Monaco, waar hij een vrijwel zekere overwinning verloor. Rosberg wist zich nog knap naar voren te vechten en eindigde alsnog op het podium, bovendien heeft hij door de uitvalbeurt van zijn teamgenoot nu 23 punten voorsprong.

Video: Malaysian Grand Prix Highlights

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Shelby GT350

Het is weer zover; Mustang-bestuurder maait bijna publiek omver

wrc-2016-rallye-de-france-highlights

WRC 2016 – Rallye de France Highlights