in

Formule 1 Nürburgring GP Lap Record van Takuma Sato

Vandaag is voormalig Formule 1-coureur Takuma Sato 39 jaar geworden. Hartstikke leuk voor hem natuurlijk maar op zich niet zo bijzonder, totdat we in onze tijdlijn op Twitter een video tegenkwamen die wel de moeite waard is om te plaatsen. Wist je namelijk dat Takuma Sato het onofficiële ronderecord in handen heeft op het Nürburgring Grand Prix circuit?

In 2004, toen de Formule 1-auto’s op hun snelst waren, klokte de Japanner in zijn BAR-Honda een rondetijd van 1:27.691 minuten. Nooit ging er een raceauto sneller over het Nürburgring Grand Prix circuit dan deze BAR-Honda 006 met schreeuwende 3.0-liter V10.

Je zult je misschien afvragen waarom dit niet het officiële ronderecord is als dit de snelste ronde ooit is op het circuit, simpel ronderecords tellen alleen ze gereden zijn tijdens een race. Het rondje van Takuma Sato werd neergezet in de eerste kwalificatie en telt daarom niet.

Takuma Sato reed uiteindelijk zes volledige seizoenen in de Formule 1, soms bloedsnel en soms enorm onstuimig. Sinds 2010 rijdt hij in de IndyCar Series waarin hij even wisselvallig presteert, maar zo af en toe is hij ongenaakbaar. Net als die ene zaterdag in 2004 op het Nürburgring GP circuit.

Video: Nürburgring GP record van Takuma Sato

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Porsche 718 Boxster turbomotor

Porsche 718 Boxster krijgt viercilinder turbomotor

Porsche 911 Rally sneeuw drift Nurburgring

Een lege Nürburgring, sneeuw en een Porsche 911 SCRS