in

Formule E 2015 – Long Beach ePrix highlights

Er zijn zes races verreden in het FIA Formule E kampioenschap en er staan zes verschillende winnaars op het bord. Geen enkel team is dominant en de races bevatten onwaarschijnlijk veel spektakel!

De ePrix in Long Beach werd gewonnen door Nelsinho Piquet Jr, 35 jaar nadat zijn vader zijn allereerste Formule 1 overwinning behaalde in Long Beach. Junior reed met eenzelfde design helm als Piquet Senior en finishte 1,7 seconden voor Jean-Eric Vergne. Lucas di Grassi eindigde als derde.

Tijdens de kwalificatie was Sebastien Buemi nog het snelste, maar hij kreeg tien plaatsten straf omdat hij te veel energie had verbruikt tijdens zijn pole lap. Daniel Abt mocht daardoor van pole position vertrekken maar die kon daar niet van profiteren, direct na de start stormde Nelsinho Piquet van de derde plek naar de kop van het veld en domineerde vervolgens de wedstrijd. De safety car moest twee keer in actie komen tijdens twee van de vele crashes maar Piquet hield het hoofd koel en maakte geen fouten.