in

Gaat de McLaren Senna een aanval doen op het ‘Ring Record?

Spotter Mike heeft de McLaren Senna gefilmd op de Nürburgring Nordschleife tijdens de Industry Pool en zag hoe er in een nabijgelegen garage aan de auto werd gesleuteld. Bereid McLaren zich voor op een aanval op het ‘Ring Record van de Lamborghini Aventador SVJ?

De McLaren Senna is in de eerste plaats een track day-auto, maar zoals Top Gear demonstreerde kun je er prima een road trip van 2.400 km mee rijden want de auto is straatlegaal. Als we de cijfers van de Senna vergelijken met die van de Aventador SVJ dan is de McLaren sterk in het voordeel. De Brit heeft 30 pk en 80 Nm koppel meer, weegt 327 kg minder en het aerodynamisch pakket produceert veel meer downforce.

De sprint naar 100 km/h doen beide auto’s in 2.8 seconden, maar de McLaren zit na 6,8 sec al op 200 km/h waar de Lamborghini 8,6 nodig heeft. Alles lijkt dus in het voordeel van de McLaren Senna en we hopen dat ze een serieuze poging gaan doen op de Nordschleife. Maar dan moeten ze niet zo laf doen als met de P1, en gewoon de tijd openbaar maken.

Video: McLaren Senna gespot bij de ‘Ring

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Porsche Cayenne Turbo haalt 307 kmh

2018 Porsche Cayenne Turbo haalt 307 km/h

Marcus Ericsson Crash Monza

Marcus Ericsson snoeihard eraf tijdens FP2 op Monza