in

Gallardo Nera Sjoemelt Zich naar Record

We staan tegenwoordig niet meer raar te kijken als een auto meer dan 400 kilometer per uur haalt in een ‘standing mile’ dragrace. Zowel bij de Texas Mile als bij Unlim 500+ worden regelmatig snelheden behaalt boven de 400 km/h, getuige deze Ford GT en deze Lamborghini Gallardo.

Bij een standing mile races van Dragrtimes is de tijd vaak doorslaggevend. Het begon allemaal met de AMS Alpha 12+ GT-R die een record neerzette met een tijd van 22.5 seconden. Vervolgens kwam er diezelfde dag een door Underground Racing getunede Gallardo Superleggera voorbij die een tijd van 21.8 seconden klokte met een snelheid van 426,7 km/h.

Om het duel om de snelste standing mile auto wat spannender te maken werd er een weddenschap afgesloten voor $100.000. Het doel, voor het einde van het jaar de 21 seconden barrière verbreken.

Nadat de Superleggera zijn motorblok had opgeblazen werd er een nieuwe auto gebouwd door Underground Racing, een Gallardo Nera met een Twin Turbo setup. Deze 1850 pk sterke stier werd verscheept naar Griekenland voor het eerste Europese evenement van de Unlim 500+. Op een verlaten vliegveld klokte deze Nera een tijd van 20.8 seconden met een topsnelheid van 409 km/h, een nieuw record!

Er is echter een kleine kanttekening, de baan werd behandeld met een speciaal goedje zodat de auto’s de eerste paar honderd meter meer tractie hadden. Dit werd op de baan in Rusland niet gebruikt, de vraag is dus hoe eerlijk dit record is.

Video: Gallardo Nera Standing Mile Record

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari Test 458 Challenge Evo op Monza

Ferrari Test 458 Challenge Evo op Monza

Skyline R34 GT-R Klinkt Geweldig - Maar hoe komt dat?

Skyline R34 GT-R Klinkt Geweldig