in

Garage 54 maakt betonnen wielen voor Lada

John Boyd Dunlop wordt gezien als de uitvinder van de met lucht gevulde rubberen band. Dunlop’s luchtband werd in 1988 voor het eerst toegepast op de fiets en vanaf begin 1900 op auto’s. Sindsdien is er weinig veranderd aan het concept, al proberen mensen nog steeds alternatieven te vinden.

Hoonigan maakte ooit houten wielen voor een Audi, een stel Finnen gebruikte zaagbladen als wielen en Mythbuster vierkanten wielen. Deze experimenten zijn uiteraard niet serieus bedoeld als alternatief, het enige product dat een serieus alternatief zou kunnen zijn voor de traditionele band is de luchtloze band van Michelin.

Onderstaand experiment van Garage 54 kunnen we eveneens niet serieus nemen, maar dat geldt voor alle experimenten van deze Russische monteurs. Vermakelijk zijn ze wel en dat is de voornaamste reden dat we deze video’s plaatsen. Deze week maken ze namelijk vier betonnen wielen voor een Lada. Dat kan nooit comfortabel zijn!

Video: Garage 54 maakt betonnen wielen voor Lada

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi R8 vs Huracán Performante vs Litchfield GT-R

Litchfield GT-R neemt het op tegen Audi R8 & Huracán Performante

HKS Toyota GR Yaris

HKS heeft de Toyota GR Yaris getuned naar 475 pk