in

Gordon Murray T.50 hypercar ondergaat stevige airbagtests

Net als de auto’s voor Jan Modaal moeten ook de duurste hypercars voldoen aan bepaalde veiligheidstandaarden. We hebben eerder al beelden gezien van crashtest uitgevoerd door Rimac en Koenigsegg, en nu laat Gordon Murray Automotive zien hoe ze hun T.50 molesteerden.

Airbag-kalibratie is een belangrijk onderdeel van de ontwikkeling van een nieuwe auto, als fabrikant wil je natuurlijk niet hebben dat een airbag te vroeg of helemaal niet explodeert. In deze video zien we de Gordon Murray Automotive T.50-hypercar van $3 miljoen een aantal stevige tests ondergaan.

De airbag-kalibratie vond plaats bij Automotive Testing Papenburg, Duitsland. De hypercar met Cosworth V12-motor moest over én tegen allerlei objecten aanrijden om te checken of de airbags niet onnodig werden geactiveerd. Ondanks een aantal stevige impacts bleef de 968 kg wegende T.50 grotendeels onbeschadigd.

Video: Gordon Murray T.50 hypercar ondergaat airbagtests

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Auto over de kop na botsing met steen

Auto over de kop na botsing met enorme kei

De Motorsport Crashes van 2022 week 17

De Motorsport Crashes van 2022 week 17