in

GRIP – Mercedes-AMG GT R

Mocht je uit principe niet gekeken hebben naar Top Gear maar toch willen weten hoe goed de Mercedes-AMG GT R is, dan kun je naar deze rijtest van het Duitse GRIP kijken.

De exclusieve kleur ‘AMG green hell magno’ laat geen enkele twijfel bestaan over de herkomst van deze sportwagen, de roemruchte Nürburgring Nordschleife. De GT R bracht ontelbaar veel uren door in de ‘Groene Hel’ en dat resulteerde in een rondetijd van 7 minuten en 10 seconden, daarmee staat hij op plek 6 in het lijstje van straatauto’s.

De 585 pk sterke Mercedes-AMG GT R weegt bijna 1.554 kg en raast in 3.6 seconden naar 100 kilometer per uur. Bredere wielkasten voor en achter maken een grotere spoorbreedte mogelijk terwijl de nieuwe voorbumper met actieve elementen, de grote achtervleugel en de dubbele diffuser bijdragen tot meer downforce en optimale grip in de bochten.

De altijd enthousiaste Matthias Malmedie kreeg via Facebook 1200 vragen over de GT R en probeert de beste vragen in deze video te beantwoorden.

Video: GRIP – Mercedes-AMG GT R

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Alonso bezoekt IndyCar Series

Alonso bezoekt IndyCar race in Alabama

1958 VW T2 Transporter heeft een Jet Engine achterop

VW T2 Transporter heeft een Jet Engine achterop