in

GT350R vs Viper ACR vs 911 GT3 RS

De Ford Mustang Shelby GT350R, Dodge Viper ACR en Porsche 911 GT3 RS zijn alle drie ontwikkeld om zo nu en dan een circuit te bezoeken. De auto’s verschillen echter nogal van elkaar en daarom neemt Roadshow de auto’s mee naar het circuit om uit te zoeken welke het beste presteert op het circuit.

De Ford Mustang Shelby GT350R heeft 526 pk, biedt een hoop plezier en is in vergelijking met de andere twee spotgoedkoop. De Dodge Viper ACR ziet eruit als een raceauto, heeft enorm veel downforce en is met 645 pk op de achterwielen de krachtigste van de drie. De Porsche 911 GT3 RS heeft met 500 pk het minste vermogen, heeft een beschaafd interieur maar is met Duitse techniek een monster op het circuit.

Hoewel het niet makkelijk is om een keuze te maken uit deze selectie, komen de presentatoren uiteindelijk toch tot een conclusie. Hoewel de vergelijking best vermakelijk en gedetailleerd is, zouden we naast de dragraces graag een aantal rondetijden zien. Bij voorkeur neergezet door één coureur zoals Motor Trend doet bij de Best Driver’s Car Competition, dan kun je duidelijk het verschil zien.

Video: GT350R vs Viper ACR vs 911 GT3 RS

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Audi S8 Talladega R van MTM

Audi S8 Talladega R heeft 802 pk en haalt 316 km/h

Motorfiets wil racen tegen Nissan GT-R

Motorfiets wil racen tegen Nissan GT-R