in

Hardcore variant van de BMW M4 gespot

Tijdens de Industry Pool op de Nürburgring werd een hardcore variant van de huidige BMW M4 gespot. De M4 is momenteel verkrijgbaar in basis- en Competition uitvoering, maar het lijkt erop dat er nog iets pittigers gaat verschijnen. Zou het een ‘CSL’ kunnen zijn?

De laatste BMW met deze aanduiding was de E46 M3 CSL, waarvan 1.400 auto’s werden gebouwd tussen 2002 en 2004. Daarna verscheen nog wel de M2 CS en de M4 CS, maar een échte CSL is niet meer geproduceerd.

De gefilmde prototypes zijn uitgerust met elementen die we op een CSL verwachten. De voorkant heeft een verlengde splitter die verstelbaar lijkt te zijn. Op de kofferbak zien we een achterspoiler in ducktail-stijl en ook de diffuser is aangepast. De enorme remschijven zijn hoogstwaarschijnlijk carbon-keramisch.

We vermoeden dat de cabine is ontdaan van een achterbank en dergelijke in een poging om gewicht te besparen, maar dat is niet te zien omdat de achterramen geblindeerd zijn. Wat wel zeker is, is dat er een krachtigere versie van BMW’s 3.0-liter twin turbo zes-in-lijn onder de kap ligt.

In 2022 zal deze hardcore variant van de BMW M4 bij de dealers verschijnen. We houden de officiële onthulling in de gaten.

Video: Hardcore variant van de BMW M4 gespot

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Woodmere Wegversmalling zorgt voor 12 ongelukken in 6 weken

Woodmere wegversmalling zorgt voor 12 ongelukken in 6 weken

Pierre Gasly doet oude Senna-video na in Honda NSX

Pierre Gasly doet oude Senna-video na in Honda NSX