in

Heeft Lada ook een zelfrijdende auto?

Zelfrijdende auto’s, ook wel autonomous driving genoemd, is de toekomst volgens veel autofabrikanten. Volvo introduceerde een auto die zelf kon parkeren, dit werd overtroffen door de Mercedes S500 die liet zien zonder problemen een rit van 60 km te voltooien. BMW spant echter de kroon met een BMW M235i die zelf kan driften.

Allemaal prachtige voorbeelden van vooruitstrevende techniek, maar we hadden niet verwacht dat een Lada in Rusland ook over deze techniek zou beschikken. Uit de bewakingsbeelden blijkt dat de eigenaar van de Lada zijn deuren ontgrendeld via de sleutel, maar er is ook iets van een remote starter gemonteerd want de Lada komt tot leven terwijl de eigenaar nog buiten staat.

We weten niet precies wat er mis ging, maar de Lada gaat er vervolgens vandoor zonder de bestuurder. Geheel betrouwbaar is de techniek in deze Lada dus niet.

Video: Heeft Lada ook een zelfrijdende auto?

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Red Bull X2014 GT6 Car Rijdt De 'Ring' In 3:38.031

Red Bull X2014 GT6 Car Rijdt De ‘Ring’ In 3:38.031

Alpha Omega: De testauto van AMS Performance

Alpha Omega: De testauto van AMS Performance