in

Honda NSX Turbo GT1 Review

Best Motoring International was de internationale versie van Best Motoring. In tegenstelling tot veel andere autoprogramma’s test Best Motoring naast productieauto’s ook veel raceauto’s en getunede auto’s. Dit doen ze niet door rustig door het dorp te rijden maar door er zelf mee te racen.

Vandaag zien we hoe Best Motoring International de Honda NSX Turbo GT1 test die in 1995 op Le Mans reed. De NSX Turbo GT1 heeft een vermogen van 650 pk tegenover een gewicht van iets meer dan 1.000 kg. Voor Le Mans werden twee Honda NSX Turbo GT1 auto’s gebouwd, nummer 46 en 47. Beide auto waren helaas niet erg succesvol op Le Mans, nummer 46 legde minder dan 70% van de racewinnaar af en werd daarom niet opgenomen in de eindstand en nummer 47 viel al vroeg uit met versnellingsbak problemen.

Toch is het een bijzonder gave auto en voor coureur Keiichi Tsuchiya is het een bijzonder moment om deze auto te kunnen testen.

Video: Honda NSX Turbo GT1 Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Schirra Mini Cooper zet FWD record op de Ring

Schirra Mini Cooper zet FWD record op de Ring

VW Golf Mk1 Smokes 1300 pk Nissan GT-R

VW Golf Mk1 Smokes 1300 pk Nissan GT-R