in

Hoor de 800 pk sterke GOLIATH 6×6 bulderen

Naast het ontwikkelen van een nieuwe hypercar, de Venom F5, heeft de Texaanse tuner Hennessey Performance ook nog tijd gevonden om wat off-road monsters te ontwikkelen. Eén daarvan is de 1.000 pk sterke Jeep Maximus, de andere is deze 800 pk sterke GOLIATH 6×6.

De huidige obsessie met 6×6-voertuigen kan grotendeels worden toegeschreven aan de Mercedes-Benz G63 AMG 6×6, die een paar jaar geleden werd uitgebracht. Sindsdien hebben we verschillende modellen gezien die zijn omgebouwd naar 6×6, waaronder een Jeep Wrangler.

Hennessey Performance gebruikt een Chevrolet Silverado als basis voor de GOLIATH 6×6. Naast het verlengen van de laadbak, voegt Hennessey een tweede as toe aan de achterkant en wordt de rijhoogte verhoogd met 20 cm. De GOLIATH staat op zes 37-inch BFG off-road banden en om het gevaarte weer tot stilstand te brengen zijn er remsystemen van Brembo gemonteerd.

Vervolgens heeft Hennessey zicht gericht op de aandrijflijn, waarbij de Silverado’s 6,2-liter V8 wordt uitgerust met een nieuwe luchtinlaat, een roestvrij staal uitlaatsysteem en een 2,9-liter supercharger. Hierdoor stijgt het vermogen naar 800 pk en zoals je in deze video kunt horen buldert de achtcilinder erop los.

Video: Hoor de 800 pk sterke GOLIATH 6×6 bulderen

Hoor de 800 pk sterke GOLIATH 6×6 bulderen

Wat vond je van deze video?

16 Points
Upvote Downvote

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *