in

Hoor de 800 pk sterke GOLIATH 6×6 bulderen

Naast het ontwikkelen van een nieuwe hypercar, de Venom F5, heeft de Texaanse tuner Hennessey Performance ook nog tijd gevonden om wat off-road monsters te ontwikkelen. Eén daarvan is de 1.000 pk sterke Jeep Maximus, de andere is deze 800 pk sterke GOLIATH 6×6.

De huidige obsessie met 6×6-voertuigen kan grotendeels worden toegeschreven aan de Mercedes-Benz G63 AMG 6×6, die een paar jaar geleden werd uitgebracht. Sindsdien hebben we verschillende modellen gezien die zijn omgebouwd naar 6×6, waaronder een Jeep Wrangler.

Hennessey Performance gebruikt een Chevrolet Silverado als basis voor de GOLIATH 6×6. Naast het verlengen van de laadbak, voegt Hennessey een tweede as toe aan de achterkant en wordt de rijhoogte verhoogd met 20 cm. De GOLIATH staat op zes 37-inch BFG off-road banden en om het gevaarte weer tot stilstand te brengen zijn er remsystemen van Brembo gemonteerd.

Vervolgens heeft Hennessey zicht gericht op de aandrijflijn, waarbij de Silverado’s 6,2-liter V8 wordt uitgerust met een nieuwe luchtinlaat, een roestvrij staal uitlaatsysteem en een 2,9-liter supercharger. Hierdoor stijgt het vermogen naar 800 pk en zoals je in deze video kunt horen buldert de achtcilinder erop los.

Video: Hoor de 800 pk sterke GOLIATH 6×6 bulderen

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Papadakis Racing's 1.000 pk Toyota Supra

Shakedown van Papadakis Racing’s 1.000 pk Toyota Supra

Porsche 935 in actie op Circuit Zolder!

Porsche 935 in actie op Circuit Zolder!