in

Hyundai N gaat los met een 400 pk sterke Drift Bus

Hyundai’s performance-afdeling, simpelweg genaamd ‘N’, produceert momenteel twee modellen; de I30 N en de Veloster N. De Zuid-Koreaanse fabrikant is echter met twee nieuwe modellen in de weer, maar welke dat zijn is nog onbekend. Hyundai Australië laat met deze one-off alvast zien wat de N-divisie zou kunnen bedenken: de iMax N Drift Bus.

Hyundai zegt dat de iMax N zijn indeling met acht zitplaatsen behoudt, zodat je met zeven vrienden kunt gaan driften. Om de iMax N te bouwen, verving Hyundai de standaard 2,5-liter CRDi-motor door een 3,5-liter V6 met dubbele turbo. Met 408 pk en 555 Nm koppel beschik deze iMax N over voldoende vermogen om de achterwielen te laten roken en de kont dwars te gooien.

De drift bus sprint in minder dan vijf seconden naar 100 kilometer per uur en beschikt over een achttraps automaat. Geen clutch kicking dus. Naast de nieuwe krachtbron beschikt de Hyundai ook over elektronisch instelbare schokdempers en speciale N-remmen.

Met zeven vrienden in een bus gaan driften lijkt ideaal, je kunt alle kosten delen door 8 en er is genoeg ruimte voor banden en gereedschap. Maar wie mag er dan achter het stuur? Om de beurt duurt ook weer zo lang.

Video: Hyundai N gaat los met een 400 pk sterke Drift Bus

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Onboard Lancia Delta S4 op Monte Erice Hillclimb

Onboard Lancia Delta S4 Group B op Monte Erice Hillclimb

World Time Attack Challenge 2019

World Time Attack Challenge 2019 – Porsche RP968 verbetert record