in

IndyCar 2013 – Alabama Highlights

Regerend kampioen Ryan Hunter Reay behaalde op Barber Motorsports Park met zijn Andretti Autosport Dallara Chevrolet zijn eerste Indycar pole dit seizoen. Will Power was slechts 0.2. sec langzamer dan Hunter Reay en de Fransman Tristan Vautier kwalificeerde zich verrassend als derde.

Bij de start raakte Will Power enkele plaatsen kwijt en bij de eerste bocht werd hij iets naar buiten gedrukt waardoor hij nog verder terug viel. James Hinchcliffe viel na contact met Oriol Servia en Graham Rahal al in de eerste ronde uit en maakte dus geen aanspraak op een tweede overwinning.

Ryan Hunter Reay en Helio Castroneves streden met elkaar om  de overwinning en dat resulteerde zelfs in een kleine touche, beide auto’s konden echter zonder schade verder rijden. Tijdens de laatste stop koos Hunter Reay voor de zachte compound en Castroneves, die al eerder gestopt was, reed rond op de hardere compound. Al snel begon Hunter Reay de voorsprong van Castorneves te verkleinen en met nog 15 ronden te gaan zette hij zijn Dallara Chevrolet succesvol naast de auto van Helio. Voor Castroneves hield het hier niet op want ook Scott Dixon plaatste een succesvolle aanval en ging vervolgens op jacht naar de koppositie van Hunter Reay.

Dixon kwam tot op 0.6 seconden en dus ging de tweede IndyCar race van het seizoen naar Ryan Hunter Reay. Bekijk hieronder de highlights van IndyCar race op Barber Motorsports Park in Alabama.

Video: IndyCar 2013 – Alabama Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De enige Street Legal Ferrari 550 LM GTS

De enige Street Legal Ferrari 550 LM GTS

Rush Trailer

Rush Official Trailer