in

IndyCar 2013 – Grand Prix of Baltimore Highlights

Er werd al eerder geklaagd over het stratencircuit van Baltimore maar het lijkt er nu toch echt op dat het stratencircuit niet meer voldoet aan de eisen van een hedendaags circuit. Formule 1 coureurs hadden allang de race gestaakt vanwege te krappe bochten, te weinig uitloopstroken en het werkelijk belabberde asfalt/beton.

Eén week na de race op Sonoma leek het wederom een strijd te worden tussen Dixon en Power. Dixon was van pole-position vertrokken, maar Power greep bij de start de leiding. Vervolgens waren er flink aantal domme incidenten, eigenlijk niet waardig voor dit niveau, waarbij Dixon ook betrokken was toen hij spinde na een tik van Graham Rahal.

Bij de herstart ging het pas echt mis, Dixon dook naar rechts om een inhaalactie te plaatsten toen Power ineens vanuit het niets ook naar rechts dook waarna beide auto’s in de muur klapten en uitvielen. Bourdais was op dat moment al de belangrijkste kandidaat voor de zege maar ook hij werd in de rondte getikt. Daardoor kwam Marco Andretti aan de leiding te liggen maar de Amerikaan werd op een mooie manier gepasseerd door Simon Pagenaud. De Fransman bleef aan de leiding en won zijn tweede race van het seizoen, een aantal incidenten schudde de posities achter Pagenaud flink door elkaar waarna Josef Newgarden 2e  en Bourdais  3e werd.

Helio Castroneves staat nog steeds bovenaan in het kampioenschap, gevolgd door Scott Dixon. Nog twee races te gaan waarvan Houston de eerste is op 6 oktober. Voor nu eerst maar eens de highlights kijken van het crashfestijn in Baltimore.

Video: Grand Prix of Baltimore Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jay Leno's Garage - 2013 Porsche 918 Spyder

Jay Leno’s Garage – 2013 Porsche 918 Spyder

Iedereen heeft geluk in deze Dashcam Video

Iedereen heeft geluk in deze Dashcam Video