in

IndyCar 2015 – Detroit Highlights

Slechts één week na de sensationele Indianapolis 500 moesten de IndyCar-coureurs alweer aan de bak. In Detroit stonden twee races op het programma op het Belle Isle Grand Prix Circuit.

Het weer speelde het gehele weekend een zeer grote rol, waardoor strategie en geluk van groot belang was. Op zaterdag vertrok het veld op een geheel natte baan en na enige tijd racen ontstond er een droge lijn. Alle coureurs wisselde van regenbanden naar slicks, maar in ronde 47 zou onweer de race stilleggen. Enige tijd later werd duidelijk dat het weer niet zou verbeteren en dus werden de resterende 23 ronden niet verreden. Carlos Munoz werd tot winnaar uitgeroepen voor Marco Andretti, Simon Pagenaud, Will Power en Scott Dixon.

Op zondag waren de weersomstandigheden niet veel beter, de kwalificatie kon wegens zware regenval niet verreden worden en dus werd de stand in het kampioenschap gebruikt als startvolgorde. Juan Pablo Montoya reed 35 ronden lang aan de leiding maar zou de race niet winnen, de Colombiaan werd tiende omdat hij de laatste twee ronden brandstof moest besparen. Diverse crashes en safety car situaties zorgden ervoor dat de race niet over 70 ronden ging maar na een tijdslimiet van twee uur werd afgevlagd. Tijdens die slotronden wist Sebastien Bourdais Takuma Sato en Graham Rahal achter zich te houden en de race te winnen.

Het waren twee zeer spectaculaire races op het Belle Isle Grand Prix Circuit, sowieso is de Indycar Series dit jaar erg vermakelijk met zeven winnaars in acht races. Zorg dus dat je onderstaande highlights van beide races in Detroit niet mist.

Video: IndyCar 2015 – Detroit Highlights

Race 2

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Corvette C5 zet remmen in de fik tijdens burnout

Corvette C5 zet remmen in de fik tijdens burnout

Innotech geeft Huracan wat meer geluid

Innotech geeft Huracan wat meer geluid